Komfyrvakt

Komfyrvakt.

 

 

Komfyrbranner oppstår hyppigst hos eldre og unge enslige. Dødsbrannene skjer ofte om natten når den unge mannen skal lage seg nattmat og sovner fra matlagingen. Selv om komfyrbranner er hyppigste årsaken til boligbrann, har kun seks prosent montert komfyrvakt.

En komfyrvakt kan enkelt installeres, og i nye boliger er det et krav om å ha det. En komfyrvakt slår av komfyren hvis kjelen blir tørrkokt eller en plate blir stående på. Enkelte komfyrvakter kan også brukes som barnesikring av komfyren. Komfyrvakt er et fornuftig sikkerhetstiltak i alle boliger.

Komfyrvakten i nye boliger skal monteres av elektriker og være en del av den faste installasjonen. Det betyr at du skal kunne plugge inn hvilke som helst komfyr eller platetopp, uten å måtte tenke på at dette skal berøre komfyrvakten. Dersom føleren som sitter over komfyren ikke er fastmontert må det være mekanismer som gjør at strømmen kobles ut dersom føleren blir fjernet. Dersom føler er trådløs skal det varsles ved dårlig batteri og strømmen kobles ut dersom batteriet er tomt.